~
検索条件をクリア

Journal of Oleo Science 67巻 2号

発行元
日本油化学会
ISSN
1345-8957
ISSN(オンライン)
1347-3352
前雑誌
日本油化学会誌

書籍情報から探す
開始頁
Development of γ-Oryzanol Rich Extract from Leum Pua Glutinous Rice Bran Loaded Nanostructured Lipid Carriers for Topical Delivery
Warangkana Pornputtapitak1, Jaturavit Pantakitcharoenkul1, Ratchada Panpakdee1, Veerawat Teeranachaideekul2, Nuttanan Sinchaipanid3
1Department of Chemical Engineering, Faculty of Engineering, Mahidol University, 2Department of Pharmacy, Faculty of Pharmacy, Mahidol University, 3Department of Manufacturing Pharmacy, Faculty of Pharmacy, Mahidol University
Journal of Oleo Science 67 (2) 125-133, 2018.
  • アブストラクト: 従量制は110円(税込)、基本料金制は基本料金に含まれます。
  • 全文ダウンロード: 従量制、基本料金制の方共に770円(税込) です。
Effects of Extraction Methods on Phytochemicals of Rice Bran Oils Produced from Colored Rice
Sukanya Mingyai1, Khongsak Srikaeo2, Aikkarach Kettawan3, Riantong Singanusong1,4, Kiyotaka Nakagawa5, Fumiko Kimura6, Junya Ito5
1Department of Agro-Industry, Faculty of Agriculture, Natural Resources and Environment, Naresuan University, 2Faculty of Food and Agricultural Technology, Pibulsongkram Rajabhat University, 3Institute of Nutrition, Mahidol University, 4Centre of Excellence in Fats and Oils, Faculty of Agriculture, Natural Resources and Environment, Naresuan University, 5Food and Biodynamic Chemistry Laboratory, Graduate School of Agricultural Science, Tohoku University, 6Faculty of Comprehensive Human Sciences, Shokei Gakuin University
Journal of Oleo Science 67 (2) 135-142, 2018.
  • アブストラクト: 従量制は110円(税込)、基本料金制は基本料金に含まれます。
  • 全文ダウンロード: 従量制、基本料金制の方共に770円(税込) です。
Value-addition of Beef Meat By-products : Lipid Characterization by Chromatographic Techniques
Silvia Marzocchi1, Federica Pasini2, Chiara Baldinelli3, Maria Fiorenza Caboni1,2
1Department of Agricultural and Food Sciences and Technologies, University of Bologna, 2Interdepartmental Centre for Agri-Food Industrial Research (CIRI AgriFood), University of Bologna, 3Inalca S.p.A.
Journal of Oleo Science 67 (2) 143-150, 2018.
  • アブストラクト: 従量制は110円(税込)、基本料金制は基本料金に含まれます。
  • 全文ダウンロード: 従量制、基本料金制の方共に770円(税込) です。
Ultrasonic-assisted Aqueous Extraction and Physicochemical Characterization of Oil from Clanis bilineata
Mingmei Sun, Xiao Xu, Qiuqin Zhang, XinRui, Junjun Wu, Mingsheng Dong
College of Food Science and Technology, Nanjing Agricultural University
Journal of Oleo Science 67 (2) 151-165, 2018.
  • アブストラクト: 従量制は110円(税込)、基本料金制は基本料金に含まれます。
  • 全文ダウンロード: 従量制、基本料金制の方共に770円(税込) です。
Effect of Alcohols on the Phase Behavior and Emulsification of a Sucrose Fatty Acid Ester / Water / Edible Oil System
Tsutashi Matsuura1,2, Akihiro Ogawa2, Yukari Ohara1, Shogo Nishina1, Maho Nakanishi1, Shoichi Gohtani1
1Department of Applied Biological Science, Kagawa University, 2Mitsubishi-Chemical Foods Corporation
Journal of Oleo Science 67 (2) 167-176, 2018.
  • アブストラクト: 従量制は110円(税込)、基本料金制は基本料金に含まれます。
  • 全文ダウンロード: 従量制、基本料金制の方共に770円(税込) です。
Small Angle X-ray Scattering and Electron Spin Resonance Spectroscopy Study on Fragrance-Infused Cationic Vesicles Modeling Scent-Releasing Fabric Softeners
Taku Ogura1,3, Takaaki Sato2,3, Masahiko Abe3, Tomomichi Okano1
1Research & Development Headquarters, LION Corporation, 2Department of Chemistry and Materials, Faculty of Textile Science and Technology, Shinshu University, 3Research Institute for Science and Technology, Tokyo University of Science
Journal of Oleo Science 67 (2) 177-186, 2018.
  • アブストラクト: 従量制は110円(税込)、基本料金制は基本料金に含まれます。
  • 全文ダウンロード: 従量制、基本料金制の方共に770円(税込) です。
Laundry Detergency of Solid Non-Particulate Soil Using Microemulsion-Based Formulation
Jarussri Chanwattanakit1, Sumaeth Chavadej1,2
1The Petroleum and Petrochemical College, Chulalongkorn University, 2Center of Excellence on Petrochemical and Materials Technology
Journal of Oleo Science 67 (2) 187-198, 2018.
  • アブストラクト: 従量制は110円(税込)、基本料金制は基本料金に含まれます。
  • 全文ダウンロード: 従量制、基本料金制の方共に770円(税込) です。
Aggregation and pH Responsive Behavior of Thioester Surfactants and Formation of Disulfide Linkages in Aqueous Solutions
Tsuyoshi Asakawa, Yukina Takano, Akio Ohta, Hitoshi Asakawa
School of Chemistry, College of Science and Engineering, Kanazawa University
Journal of Oleo Science 67 (2) 199-206, 2018.
  • アブストラクト: 従量制は110円(税込)、基本料金制は基本料金に含まれます。
  • 全文ダウンロード: 従量制、基本料金制の方共に770円(税込) です。
Preparation of Chiral Triacylglycerols, sn-POO and sn-OOP, via Lipase-mediated Acidolysis Reaction
Yukihiro Yamamoto1, Hiroki Yoshida2, Toshiharu Nagai3, Setsuko Hara2
1Faculty of Life and Environmental Sciences, Prefectural University of Hiroshima, 2Faculty of Science and Technology, Seikei University, 3Tsukishima Foods Industry Co.,Ltd.
Journal of Oleo Science 67 (2) 207-214, 2018.
  • アブストラクト: 従量制は110円(税込)、基本料金制は基本料金に含まれます。
  • 全文ダウンロード: 従量制、基本料金制の方共に770円(税込) です。
Optimization of Enzymatic Cell Disruption for Improving Lipid Extraction from Schizochytrium sp. through Response Surface Methodology
Yuanfeng Lin1, Xinlei Xie1, Bo Yuan1, Jie Fu3, Linyi Liu1, Hua Tian1, Tao Chen2, Dongping He1
1College of Food Science and Engineering, Wuhan polytechnic University, 2Wuhan Institute of Virology, Chinese Academy of Science, 3CABIO Bioengineering (Wuhan) Co.,Ltd.
Journal of Oleo Science 67 (2) 215-224, 2018.
  • アブストラクト: 従量制は110円(税込)、基本料金制は基本料金に含まれます。
  • 全文ダウンロード: 従量制、基本料金制の方共に770円(税込) です。
Safety Evaluation and Plasma Carotenoid Accumulation in Healthy Adult Subjects after 12 Weeks of Paprika Oleoresin Supplementation
Naofumi Umigai1, Katsura Murakami1, Ryoma Shimizu2, Ryuji Takeda2,3, Takayuki Azuma4#
1Riken Vitamin Co.,Ltd., 2TES Holdings Co.,Ltd., 3Department of Nutritional Sciences for Well-being, Kansai University of Welfare Sciences, 4Yaesu Sakura Dori Clinic, #Present address:AZUMA Clinic
Journal of Oleo Science 67 (2) 225-234, 2018.
  • アブストラクト: 従量制は110円(税込)、基本料金制は基本料金に含まれます。
  • 全文ダウンロード: 従量制、基本料金制の方共に770円(税込) です。
Production of Ethylene through Ethanol Dehydration on SBA-15 Catalysts Synthesized by Sol-gel and One-step Hydrothermal Methods
Chaowat Autthanit, Bunjerd Jongsomjit
Center of Excellence on Catalysis and Catalytic Reaction Engineering, Department of Chemical Engineering, Faculty of Engineering, Chulalongkorn University
Journal of Oleo Science 67 (2) 235-243, 2018.
  • アブストラクト: 従量制は110円(税込)、基本料金制は基本料金に含まれます。
  • 全文ダウンロード: 従量制、基本料金制の方共に770円(税込) です。
Improvement of Diet-induced Obesity by Ingestion of Mushroom Chitosan Prepared from Flammulina velutipes
Noriko Miyazawa1, Hiroaki Yoshimoto2, Shoichi Kurihara3, Tadao Hamaya3, Fumio Eguchi1
1Faculty of Regional Environment Science, Tokyo University of Agriculture, 2Department of Civil and Environmental Engineering, Daiichi Institute of Technology, 3Ricom Corporation
Journal of Oleo Science 67 (2) 245-254, 2018.
  • アブストラクト: 従量制は110円(税込)、基本料金制は基本料金に含まれます。
  • 全文ダウンロード: 従量制、基本料金制の方共に770円(税込) です。