~
検索条件をクリア

FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY RESEARCH 27巻 3号

発行元
日本食品科学工学会
ISSN
1344-6606
ISSN(オンライン)
1881-3984

書籍情報から探す
開始頁
Establishment of a cultivation method for sprouted brown rice and elucidation of its functional food characteristics
Hiroko SUKEGAWA, Mito KOKAWA, Yutaka KITAMURA
Graduate School of Life and Environmental Sciences, University of Tsukuba
FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY RESEARCH 27 (3) 341-349, 2021.
  • アブストラクト: 従量制は110円(税込)、基本料金制は基本料金に含まれます。
  • 全文ダウンロード: 従量制、基本料金制の方共に770円(税込) です。
Kinetic analysis of the oxidation of partially oxidized linoleic acid
Motohiro SHIMA
Department of Food Science, Faculty of Bioresources and Environmental Sciences, Ishikawa Prefectural University
FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY RESEARCH 27 (3) 351-357, 2021.
  • アブストラクト: 従量制は110円(税込)、基本料金制は基本料金に含まれます。
  • 全文ダウンロード: 従量制、基本料金制の方共に770円(税込) です。
Distribution and diffusion coefficients of glucose and sodium chloride onto konjac and egg white gel
Yuki SHA
Toyo Institute of Food Technology
FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY RESEARCH 27 (3) 359-367, 2021.
  • アブストラクト: 従量制は110円(税込)、基本料金制は基本料金に含まれます。
  • 全文ダウンロード: 従量制、基本料金制の方共に770円(税込) です。
Effects of taro (Colocasia esculenta L. Schott) drying on the properties of taro flour and taro flour products
Mai DEGUCHI1, Seiko ITO2, Reiko MOTOHASHI3, Eiko ARAI2
1Graduate School of Integrated Pharmaceutical and Nutritional Sciences, University of Shizuoka, 2School of Food and Nutritional Sciences, University of Shizuoka, 3Faculty of Agricultur, Shizuoka University
FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY RESEARCH 27 (3) 369-379, 2021.
  • アブストラクト: 従量制は110円(税込)、基本料金制は基本料金に含まれます。
  • 全文ダウンロード: 従量制、基本料金制の方共に770円(税込) です。
Discrimination between Holstein-derived milk and pure Jersey dairy products via analysis of the MC1R gene.
Kazuaki TANAKA, Masaya AMANO, Mai FUJIKI, Tatsuya TAKIZAWA
School of Veterinary Medicine, Azabu University
FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY RESEARCH 27 (3) 381-387, 2021.
  • アブストラクト: 従量制は110円(税込)、基本料金制は基本料金に含まれます。
  • 全文ダウンロード: 従量制、基本料金制の方共に770円(税込) です。
Effects of different types of hydrocolloids on the quality improvement of gluten-free rice flour bread made with soymilk
Mana IMAMURA1, Seiko ITO, Eiko ARAI
School of Food and Nutritional Sciences, University of Shizuoka
FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY RESEARCH 27 (3) 389-395, 2021.
  • アブストラクト: 従量制は110円(税込)、基本料金制は基本料金に含まれます。
  • 全文ダウンロード: 従量制、基本料金制の方共に770円(税込) です。
Metmyoglobin reducing activity in the mitochondrial fraction from the dark muscle of tuna
Yanli XU, Toshiki NAKANO, Yoshihiro OCHIAI
Graduate School of Agricultural Science, Tohoku University
FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY RESEARCH 27 (3) 397-403, 2021.
  • アブストラクト: 従量制は110円(税込)、基本料金制は基本料金に含まれます。
  • 全文ダウンロード: 従量制、基本料金制の方共に770円(税込) です。
Dynamics of microbial communities, ethyl carbamate, biogenic amines, and major metabolites during fermentation of soy sauce
Lin ZHANG1,2, Jun HUANG1,2, Rongqing ZHOU1,2, Qi QI1,2, Menglu YANG1,2, Can PENG1,2, Chongde WU1,2, Yao JIN1,2
1College of Biomass Science and Engineering, Sichuan University, 2Key Laboratory of Leather Chemistry and Engineering, Ministry of Education, Sichuan University
FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY RESEARCH 27 (3) 405-416, 2021.
  • アブストラクト: 従量制は110円(税込)、基本料金制は基本料金に含まれます。
  • 全文ダウンロード: 従量制、基本料金制の方共に770円(税込) です。
Effect of filter cloths on the relationship between fatty acids and ethyl esters during automatic pressing of sake
Yuka TANINO, Kazunari ITO, Hiroko HANAFUSA, Tsuyoshi MIYAKE
Industrial Technology Center of Okayama Prefecture
FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY RESEARCH 27 (3) 417-428, 2021.
  • アブストラクト: 従量制は110円(税込)、基本料金制は基本料金に含まれます。
  • 全文ダウンロード: 従量制、基本料金制の方共に770円(税込) です。
Separation and preparation of the main flavonoids in Flos Dolichoris Lablab and their antioxidant activity
Danwei YUE, Weirong CAI, Bole DING, Han ZHU, Jingjing LI, Yin ZHU
College of Biological and Chemical Engineering, Anhui Polytechnic University
FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY RESEARCH 27 (3) 429-440, 2021.
  • アブストラクト: 従量制は110円(税込)、基本料金制は基本料金に含まれます。
  • 全文ダウンロード: 従量制、基本料金制の方共に770円(税込) です。
Isolation and identification of antioxidant and DPP-IV inhibitory peptide PYPYEPYEPYPY from yak bone hydrolysate
Fan BU1, Dalong YI2, Heng ZHANG2, Qin LI3, Daodong PAN1, Yali DANG1
1College of Food and Pharmaceutical Sciences, Ningbo University, 2Anhui Guotai Biotechnology CO., LTD, 3Institute of Materia Medica, Hangzhou Medical College
FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY RESEARCH 27 (3) 441-452, 2021.
  • アブストラクト: 従量制は110円(税込)、基本料金制は基本料金に含まれます。
  • 全文ダウンロード: 従量制、基本料金制の方共に770円(税込) です。
Comparative anti-inflammatory characterization of selected fungal and plant water soluble polysaccharides
Chia-I JEN1, Chun-HAN SU1, Ming-NAN LAI2, Lean-TEIK NG1
1Department of Agricultural Chemistry, National Taiwan University, 2Kang Jian Biotech Co., Ltd.
FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY RESEARCH 27 (3) 453-462, 2021.
  • アブストラクト: 従量制は110円(税込)、基本料金制は基本料金に含まれます。
  • 全文ダウンロード: 従量制、基本料金制の方共に770円(税込) です。
A high-accuracy method for quantifying poly-gamma-glutamic acid content in natto
Yuji KUBO1, Masuko KOBORI2, Rikio NAKAGAWA1, Takanori YOSHIURA1, Toshiyuki ASANO1, Ayanobu TAKEDA1, Tomotsugu NOGUCHI1
1Industrial Technology Innovation Center of Ibaraki Prefecture, 2Food Research Institute, National Agriculture and Food Research Organization
FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY RESEARCH 27 (3) 463-471, 2021.
  • アブストラクト: 従量制は110円(税込)、基本料金制は基本料金に含まれます。
  • 全文ダウンロード: 従量制、基本料金制の方共に770円(税込) です。
Apoptotic and anti-proliferative effect of essential oil from turmeric (Curcuma longa L.) on HepG2 and H1299 cells
Caihui LU, Gaoshuang HU, Shan GAO, Dehua MOU
College of Bioscience and Bioengineering, Hebei University of Science and Technology
FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY RESEARCH 27 (3) 473-481, 2021.
  • アブストラクト: 従量制は110円(税込)、基本料金制は基本料金に含まれます。
  • 全文ダウンロード: 従量制、基本料金制の方共に770円(税込) です。
Conventional bread making with a mixture of the yeast Hanseniaspora vineae and the baker's yeast Saccharomyces cerevisiae for improved quality
Masahiro TAKAYA1,2, Takuji OHWADA2,3, Yuji ODA3
1The Tokachi Foundation, 2Graduate School of Animal and Veterinary Sciences and Agriculture, Obihiro University of Agriculture and Veterinary Medicine, 3Department of Life and Agricultural Sciences, Obihiro University of Agriculture and Veterinary Medicine
FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY RESEARCH 27 (3) 483-489, 2021.
  • アブストラクト: 従量制は110円(税込)、基本料金制は基本料金に含まれます。
  • 全文ダウンロード: 従量制、基本料金制の方共に770円(税込) です。
Heat-induced gelling properties of egg white without ovotransferrin and lysozyme
Shota KOYAMA1,2, Yoshimasa TSUJII2,3, Akihiro HANDA2,4
1Graduate School of Agriculture, Tokyo University of Agriculture, 2Kewpie Research Division for Egg Innovation, Tokyo University of Agriculture, 3Faculty of Applied Bioscience, Tokyo University of Agriculture, 4R&D Division, Kewpie Corporation
FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY RESEARCH 27 (3) 491-496, 2021.
  • アブストラクト: 従量制は110円(税込)、基本料金制は基本料金に含まれます。
  • 全文ダウンロード: 従量制、基本料金制の方共に770円(税込) です。
Storage temperature and quality changes of natto
Yuji KUBO1, Tomotsugu NOGUCHI1, Keitarou KIMURA2
1Industrial Technology Innovation Center of Ibaraki Prefecture, 2Division of Food Processing and Distribution Research, Food Research Institute, National Agriculture Research Organization (NFRI/NARO)
FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY RESEARCH 27 (3) 497-504, 2021.
  • アブストラクト: 従量制は110円(税込)、基本料金制は基本料金に含まれます。
  • 全文ダウンロード: 従量制、基本料金制の方共に770円(税込) です。
Profiling sulfate content of polysaccharides in seaweed species using a ligand-assisted 1H-NMR assay
Juneha BAK1, Yoshiyuki MIYAZAKI1,2, Hayato NAKANO3, Toshiro MATSUI1
1Division of Bioresources and Biosciences, Faculty of Agriculture, Graduate School of Kyushu University, 2NPO Research Institute of Fucoidan, 3Ventuno Co., Ltd.
FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY RESEARCH 27 (3) 505-510, 2021.
  • アブストラクト: 従量制は110円(税込)、基本料金制は基本料金に含まれます。
  • 全文ダウンロード: 従量制、基本料金制の方共に770円(税込) です。
Oleanolic acid induces lipolysis and antioxidative activity in 3T3-L1 adipocytes
Yoshiaki ITO, Kouki MORISHITA, Takashi NAGASAWA
Biological Chemistry and Food Science, Faculty of Agriculture, Iwate University
FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY RESEARCH 27 (3) 511-519, 2021.
  • アブストラクト: 従量制は110円(税込)、基本料金制は基本料金に含まれます。
  • 全文ダウンロード: 従量制、基本料金制の方共に770円(税込) です。
Antihypertensive effect of lemon juice squeezed residue on spontaneously hypertensive rats
Kohei KAWAKAMI1, Kazuo YAMADA2, Haruo TAKESHITA2, Takaya YAMADA1, Masato NOMURA3,4
1Department of Experimental Animals, Interdisciplinary Center for Science Research, Organization for Research and Academic Information, Shimane Univ., 2Department of Legal Medicine, School of Medicine, Shimane Univ., 3Department of Biotechnology and Chemistry, Faculty of Engineering, Kinki Univ., 4Tech Corporation Co., Ltd.
FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY RESEARCH 27 (3) 521-527, 2021.
  • アブストラクト: 従量制は110円(税込)、基本料金制は基本料金に含まれます。
  • 全文ダウンロード: 従量制、基本料金制の方共に770円(税込) です。
Electron spin resonance analysis of different mushroom parts and their hydroxyl radical scavenging activities assessed by spin trapping method
Tomomi KANNO1, Shigeaki NAKAZAWA2, Etsuko HARADA3, Hiromi KAMEYA4, Yoshiaki MIYAKE1, Kazunobu SATO2, Takeji TAKUI2,5, Toshihiko OSAWA6
1Faculty of Health and Medical Sciences, Aichi Shukutoku University, 2Department of Chemistry and Molecular Materials Science, Graduate School of Science, Osaka City University, 3Faculty of Agriculture, Miyazaki University, 4Food Research Institute, National Agriculture and Food Research Organization, 5Research Support/URA Center, University Administration Division, Osaka City University, 6Faculty of Psychological and Physical Sience, Aichi Gakuin University
FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY RESEARCH 27 (3) 529-536, 2021.
  • アブストラクト: 従量制は110円(税込)、基本料金制は基本料金に含まれます。
  • 全文ダウンロード: 従量制、基本料金制の方共に770円(税込) です。
Subtilisin NAT, a subtilisin-like serine protease present in fermented soybean "natto" extract, inhibits Streptococcus mutans biofilm formation
Tomoki YOKOYAMA, Tomoyo NAKAMURA, Manami KIMIJIMA, Kengo MANDOKORO, Mizuki TOKUMARU, Ayami TAKATSUKA, Naoki NARISAWA, Rika KOBAYASHI, Fumio TAKENAGA1
Department of Food Bioscience and Biotechnology, College of Bioresource Sciences, Nihon University
FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY RESEARCH 27 (3) 537-542, 2021.
  • アブストラクト: 従量制は110円(税込)、基本料金制は基本料金に含まれます。
  • 全文ダウンロード: 従量制、基本料金制の方共に770円(税込) です。
Lipase and protease activities in Koji cheeses surface-ripened with Aspergillus strains
Satoshi SUZUKI1, Hideyuki OHMORI2, Sora HAYASHIDA2, Masaru NOMURA2, Miho KOBAYASHI2, Tatsuro HAGI2, Takumi NARITA2, Satoru TOMITA1, Hideyuki YAMASHITA3, Yousuke ARAKAWA4, Takayuki MIURA5, Kaoru SATO5, Ken-Ichi KUSUMOTO1
1Food Research Institute, National Agriculture and Food Research Organization, 2Institute of Livestock and Grassland Science, National Agriculture and Food Research Organization, 3Higuchi Matsunosuke Shoten, 4Zao Dairy Center, 5Nippon Veterinary and Life Science University
FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY RESEARCH 27 (3) 543-549, 2021.
  • アブストラクト: 従量制は110円(税込)、基本料金制は基本料金に含まれます。
  • 全文ダウンロード: 従量制、基本料金制の方共に770円(税込) です。